În aceste cazuri, trebuie să acţionezi imediat, urmând patru paşi simpli, care vor ajuta la salvarea laptopului, în ideea în care nu vorbim despre o găleata cu apă, ci despre o cantitate minoră de apă:
1. Scoate imediat laptopul din priză
În acest fel se reduce considerabil riscul unor avarii de ordin electric. Dacă poţi scoate şi bateria laptopului, ar fi bine să faci şi acest lucru. Dacă nu, îl poţi închide în modul convenţional.
2. Întoarce laptopul cu faţa în jos
Pentru a limita şi mai mult riscul avariilor electrice, trebuie să împiedicăm lichidul să ajungă la placa de bază. Atunci când întoarcem laptopul invers, apa se va scurge în exteriorul dispozitivului.
3. Cu un serveţel absorbant şterge bine suprafaţa afectată
Este bine ca tot lichidul să fie îndepărtat, mai ales de pe componentele mici, cum ar fi tastele, care nu trebuie să nu stea prea mult în contact cu lichidul.
4. Lasă dispozitivul să se usuce bine înainte de a-l porni
NU FOLOSI USCĂTORUL DE PĂR! Nu faci nimic altceva decât să agiţi particulele de apă, care în contact cu praful strâns în interior vor crea „pământ ud” care se depune pe componente.
Cel mai bine este să laşi laptopul să se usuce timp de 24 de ore sau chiar 48 de ore, pentru a fi sigur că apa s-a evaporat complet, scrie noobz.ro.
Dacă totuşi ţi se va întâmpla să verşi din greşeală lichid pe laptop, sau pe orice fel de aparatură electrică, acum eşti pregătit şi ştii ce ai de făcut.